Video afspelen

Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een echte familiebadplaats, met zijn lange strand, gezellige strandtenten en met volop ruimte om te spelen. Maar er zijn ook genoeg andere dingen te doen. Zo zijn er in de historische abdij zelfgemaakte kaarsen en kaas en zelf gebrouwen bier te koop. In het Noordhollands Duinreservaat kunt u heerlijk wandelen.

Egmond ligt op slechts tien kilometer van de historische stad Alkmaar, bekend om zijn kaasmarkt. De stad is eenvoudig per fiets te bereiken. Breng ook een bezoek aan het fraaie Haarlem met zijn grachten, gevelhuizen en ophaalbruggen.

Eten & Drinken

Bent u op zoek naar een gezellig restaurant dan kunt u heerlijk eten bij bijvoorbeeld Restaurant Natuurlijk , Brasserie Santiago, Het Wapen van Egmond, Comer en Eazee. Genoeg keuze in Egmond aan Zee.

Onze dinertips

Restaurant Natuurlijk staat in Egmond bekend als het restaurant met duurzame, biologische en streekgebonden producten. In 2012 is het restaurant uitgeroepen tot Puurste Restaurant van Nederland. Er is een groot terras en een midgetgolfbaan.
Natuurlijk_Egmond

Voor een heerlijk ontbijt kunt u genieten bij

TOAST

Bij Toast kunt u terecht voor een overheerlijk ontbijt, een heerlijke cappuccino of latte macchiato ed.. En neem dan ook één van de lekkere baksels, zoals poffertjes, Luikse wafels, aardbeienschelpen, appeltaart, haverkoeken en nog veel meer!

Strandpaviljoens

Een bezoek aan een strandpaviljoen mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw vakantie aan de Nederlandse kust. Een uitgebreid ontbijt aan zee, een snel hapje eten tussen de middag of een stijlvol diner bij zonsondergang: het is allemaal mogelijk in de verschillende aantrekkelijke strandpaviljoens, zoals Evi Beach en Nautilus.

In het noordelijkste puntje op het strand van Egmond aan Zee, over de duintoppen, vindt u Evi Beach. Een plek waar u zich even te goed kunt doen aan de ruimte en de rust die hier voelbaar is. U kunt genieten van verfrissende dranken, gezonde smoothies, verrassende wijnen, soul food, oftewel: lekker eten wat u op een ultieme stranddag wilt! En dat dan met de voeten in het zand op ons uitgebreide zandterras, waar u in de watten kunt worden gelegd door onze lieve bediening. Of even op een van de velen bedjes liggen om even alles achter u te laten.
Welkom bij Nautilus aan Zee, het duurzaamste paviljoen van Nederland. Nautilus staat op de plek waar ooit het geliefde Strandpaviljoen De Schelp stond. De Schelp was van 1978 – 2018 een begrip in Egmond en omstreken voor gezelligheid, eten en drinken. Nautilus is, net als haar voorganger, een laagdrempelig en gastvrij paviljoen. Hier voelt u zich welkom en kunt u genieten van zon, zee, strand en heerlijke gerechten en dranken. Nautilus is 12 maanden per jaar, iedere dag geopend. Ervaar het ultieme strandritme bij Nautilus!

Wat is er te doen in Egmond aan zee

Voor actievere bezigheden kunt u voor het huren van een surfplank terecht bij de Boardriders Club of Backyard Surf Shop. Voor het huren van een mountainbike/strandfiets/racefiets bij Beach Bastards of een andere fiets bij Bike Shop Egmond of Bike Mike.

Breng een bezoekje aan de vuurtoren van Egmond aan Zee, J.C.J. van Speijk. Trots torent hij hoog boven het zeeduin uit: de vuurtoren, vernoemd naar luitenant Van Speijk. Al eeuwenlang is de Egmondse vuurtoren een baken voor zeelieden. Nog elke avond schijnt Van Speijk zijn vertrouwde licht over dorp en zee.

Elke vrijdag in juli en augustus kun je de 132 treden beklimmen.

Vuurtoren J.C.J. van Speijk, 072-5062007

Lig je op het strand en zijn er lekkere golven? Kom dan langs bij Boardriders Club en huur een golfboard of sup. En neem dan meteen een kijkje in de winkel, want daar hangen hele leuke merken, zoals Quiksilver, Roxy, Billabong, Ruca, DC
Beach Bastards Egmond aan Zee
De winkel van de Beach Bastards is gevestigd aan het Pompplein 5 centraal gelegen in Egmond aan Zee. Een fietsenwinkel waarin de sportieve fiets en het beleven van avonturen op de fiets centraal staan. Bij de Beach Bastards kunt u stadsfietsen en mountainbikes huren. Tevens hebben wij mountainbikes in de verhuur. Wij verhuren alleen fietsen zonder trapondersteuning, wilt u perse een elektrische fiets of E-bike dan verwijzen wij u naar Bike Mike of Bikeshop Egmond

BikeMike verhuurt fietsen van top kwaliteit! Geniet van een prachtige fietstocht door Egmond of fiets naar Heiloo, Castricum, Bergen aan Zee. Bekijk in het voorjaar de bollenvelden of bezoek de duinen en het bos. Uiteraard mag een bezoek aan de prachtige stad Alkmaar niet in uw fietsroute ontbreken.

Bikeshop_Egmond

Ons duingebied dat aan zowel noord en de zuidkant van Egmond aan Zee zich langs de kust uitstrekt.  Maar ook de gezellige dorpjes zoals Egmond aan Zee, Egmond Binnen en aan den Hoef maar ook Bergen, Castricum en Bakkum zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Pauze onderweg? Een picknick of een bezoek aan een van de heerlijke restaurants onderweg het is allemaal mogelij